Bramboračka s houbami
Potřebné ingredience
olej, 1 cibule, 1 mrkev, hladká mouka, voda, 3-4 brambory (záleží jak husou polévku chcete), hrst sušených hub, koření - lžička celého kmínu, lžička drceného kmínu, špetka mletého pepře, masox - vegeta či sůl
Postup přípravy
množství mrkve, brambor i hub zálaží na vás, jakou ji chcete mít, ale mouka už vám polívku zahustí....
na oleji orestujeme do skolovata cibulku - nakrájenou na drobno. Přidáme mrkev buď na kostičky nebo nastrouhanou na největší slzičce... krátce orestujeme
zaprášíme hladkou moukou, množství tak aby tuk pohltit mouku akorát.... krátce orestujeme.... když dýl - tmavý základ - tmavší polévka.... zálaží na vás. pozor, ať nepřipálíte!!
Zalijeme studenou vodou, metličkou rozmíchámě aby ze základu z mouky nebyly žmolky. Nebojte se toho. Přijde k varu, přidáme nakrájené brambory na kostičky.
přidáme hrst sušených hub
koření - kmíny, masox a vegetu.... nebo jen sůl, jak jste zvyklé chutit vy.
no a máme vařeno, když jsou brambory měkké
Hotovo, přeji Dobrou chuť :-)
To jsou zmiňované v předchozím receptu kuličky z Lidlu - říkáme tomu smažený hrášek - patří to jako zavařka do polívky.. je to opravdu smažené, fritovaníé asi, křupavé. Když ale jsou déle v polívce, rozmočí se. Servíruje se proto až na talíři. Syn je opravdu musí mít všude, proto i tady na bramboračce, nedivte se :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé